Internet zawrzał po tym jak Meghan i Harry opublikowali post na swoim Instagramie. Obwieścili całemu światu, że zamierzają dążyć do niezależności finansowej – odsuwając się tym samym od rodziny królewskiej.

– „Po wielu miesiącach wewnętrznych refleksji oraz rozmowach postanowiliśmy w tym roku dokonać pewnej zmiany, począwszy od pełnienia nowej, progresywnej roli w tej instytucji. Zdecydowaliśmy się wycofać jako „starsi” członkowie rodziny królewskiej oraz uzyskać niezależność finansową, jednocześnie dalej wspierając przy tym Jej Królewską Mość Królową. Z waszym wsparciem, które dostawaliśmy w ciągu ostatnich kilku lat, czujemy się gotowi na te zmiany.

Planujemy teraz zrównoważyć nasz czas pomiędzy Wielką Brytanią, a Ameryką Północną, jednocześnie nadal respektując przy tym nasz obowiązek wobec Królowej. Zachowanie tej równowagi umożliwi nam wychowanie naszego syna z uznaniem dla królewskiej tradycji, w której się urodził, jednocześnie zapewniając naszej rodzinie przestrzeń potrzebną do skupienia się na następnym rozdziale, w tym na założeniu naszej nowej organizacji charytatywnej.

Niebawem podzielimy się większą ilością szczegółów dotyczących tego jakże ekscytującego etapu, ponieważ nadal współpracujemy z Jej Królewską Mością Królową, Księciem Walii, Księciem Cambridge i innymi istotnymi stronami. Do tego czasu przyjmijcie nasze najserdeczniejsze podziękowania za Wasze dalsze wsparcie.” – Książę i Księżna Sussex.

Możliwe jest, że para miała już dość ciągłych ataków kierowanych w stronę Meghan Markle przez brytyjską prasę oraz jej przeciwników. Księżna wyraźnie podkreśliła to w swoim ostatnim oświadczeniu przyznając, że jest tym wszystkim zmęczona. Wiadomo również, że księżna nigdy nie należała do najbardziej lubianych osób na królewskim dworze.

To może Cię zainteresować:  Na zdjęciu jest naga kobieta. Tylko 3 % ludzi jest w stanie ją dostrzec.

To wielki krok dla księcia Harry’ego oraz księżnej Megan. Jak zareagują na ich oświadczenie inni członkowie rodziny królewskiej? Czekamy z niecierpliwością na dalsze informacje w tej sprawie.